اخبار

جوش آوردن ماشین چه دلایلی دارد؟ 9 علت جوش آوردن خودرو

جوش آوردن ماشین

ممکن است شما نیز جوش آوردن ماشین را تجربه کرده باشید. درواقع جوش‌آوردن خودرو یکی از معضلاتی است که افراد در شرایط مختلف و در مسیر رفت‌وآمد خود تجربه می‌کنند. گاهی این اتفاق شما را در شرایط بسیار بدی قرار دهد. به طور مثال ممکن است در حال رفتن به یک جلسه کاری مهم و یا مهمانی باشید و به این معضل دچار شوید. گاهی ممکن است در مسیری باشید که رفت‌وآمد در آن کم باشد.

به‌طورکلی در چنین شرایطی نمی‌توانید ماشین خود را روشن نگه ‌دارید و به مسیر خود ادامه دهید. حتماً نیاز است تا موتور خنک شود و قطعات دچار مشکل تعویض گردند.

منظور از جوش آوردن ماشین چیست؟

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که هر خودرویی در معرض بروز آن قرار می‌گیرد، جوش آوردن است. معمولاً این مشکل با خارج ‌شدن بخار از زیر کاپوت نمایان می‌شود. یعنی آب رادیاتور یا مایع خنک‌کننده موتور جوش می‌آورد. این امر سبب افزایش دمای موتور خودرو می‌گردد. جوش آوردن اتومبیل بیشتر در فصل تابستان و هوای گرم روی می‌دهد. این معضل می‌تواند موجب ایجاد ضرر و زیان‌های جبران‌ناپذیری در خودروی شما شود.

علت جوش آوردن ماشین چیست؟

خودرو به دلایل مختلف و در شرایط گوناگونی به این معضل دچار می‌شود. از شایع‌ترین دلایل جوش آوردن ماشین می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

۱. بروز اختلال در کارکردن فن رادیاتور

درست کار نکردن فن رادیاتور می‌تواند موجب جوش ‌آوردن اتومبیل شود. فن رادیاتور وظیفه دارد تا هوا را به سمت رادیاتور هدایت کند. این کار سبب خنک‌ شدن آب رادیاتور می‌شود. ازاین‌رو هنگامی که این فن دچار مشکل می‌شود، دمای موتور به‌درستی کاهش پیدا نمی‌کند و در نتیجه باعث جوش ‌آوردن خودرو می‌شود.

۲. استفاده از مایع خنک‌کننده نامناسب

امروزه مایع خنک‌کننده رادیاتور در برندهای مختلفی تولید می‌شود؛ اما تمام آن‌ها استاندارد و باکیفیت نیستند. برخی از این مایع‌ها دارای نقطه‌جوش پایین‌تر و یا همچون آب معمولی (۱۰۰ درجه سانتی‌گراد) هستند. ازاین‌رو حرارت مایع خنک‌کننده بر اثر گرما بالا می‌رود و به نقطه‌جوش می‌رسد. نتیجه آن نیز مشخص است، موتور خنک نمی‌شود و جوش می‌آورد.

دلیل جوش آوردن ماشین

۳. خراب ‌شدن رادیاتور خودرو

یکی از رایج‌ترین علت‌های جوش آوردن ماشین خراب ‌شدن رادیاتور آن است. منظور از خرابی رادیاتور ترک خوردن، گرفتگی، کج‌ شدن پره‌ها، شکستن و سایر مشکلات مختل‌کننده عملکرد رادیاتور است. هرگاه بازدهی رادیاتور کاهش پیدا کند، دمای آب رادیاتور به‌درستی کاهش پیدا نمی‌کند. ازاین‌رو دمای موتور خودرو افزایش پیدا کرده و در نهایت جوش می‌آورد.

۴. نشتی در سیستم خنک‌کننده

سیستم خنک‌کننده خودرو بخش‌های مختلف و اتصالات متعددی را شامل می‌شود. چنانچه اتصالات سیستم خنک‌کننده خودرو و کابل‌های آن دچار نشتی شوند، باعث کم ‌کردن آب رادیاتور خواهند شد. ازاین‌رو سیستم خنک‌کننده از کار می‌افتد و در پس آن ماشین جوش می‌آورد.

۵. ایجاد گرفتگی در مسیر حرکت آب

مسیر حرکت آب رادیاتور در گذر زمان به دلایل گوناگونی همچون گردوغبار، تکه لوله‌های فرسوده، ذرات ریز، رسوب آب و ذرات آلوده انسداد پیدا می‌کند. در چنین مواقعی روند عملکرد سیستم خنک‌کننده خودرو کند می‌شود و دمای موتور بالا می‌رود. در نهایت خودرو جوش می‌آورد و مشکلاتی را برای خودرو ایجاد می‌کند.

۶. خراب‌ شدن واترپمپ

خراب ‌شدن واترپمپ یا همان پمپ آب یکی از عوامل مؤثر در جوش آوردن ماشین است. واترپمپ وظیفه گردش آب رادیاتور را برعهده دارد. چنانچه در روند عملکرد این قطعه اختلالی ایجاد شود، گردش آب توقف پیدا می‌کند. ازاین‌رو سیستم خنک‌کننده با اختلال مواجه شده و موتور خودرو جوش می‌آورد.

۷. استفاده از مایع خنک‌کننده در حجم نادرست

مهم‌ترین بخش سیستم خنک‌کننده خودرو، مایع خنک‌کننده و یا همان آب رادیاتور است. هر خودرویی به میزان مشخصی از مایع خنک‌کننده نیاز دارد. استفاده کمتر و یا بیشتر از این مایع در رادیاتور، سبب کاهش عملکرد سیستم خنک‌کننده می‌شود. زمانی که موتور خودرو تحت ‌فشار قرار بگیرد، این امر موجب جوش‌ آوردن اتومبیل می‌گردد.

۸. خراب ‌شدن ترموستات

ترموستات وظیفه اندازه‌گیری دمای آب رادیاتور را دارد. چنانچه دمای ترموستات افزایش پیدا کند، شدت گردش آب رادیاتور نیز بالا می‌رود. هنگامی که این قطعه دچار مشکل شود و مانع گردش آب گردد، ماشین جوش می‌آورد.

خراب ‌شدن ترموستات خودرو

۹. بروز نقص در سیستم خنک‌کننده

یکی از عوامل جوش آوردن ماشین بروز نقص در سیستم خنک‌کننده و اختلال در عملکرد آن است. در چنین شرایطی رانندگی به مدت طولانی در سربالایی و ترافیک و بسته‌ شدن جلو پنجره با گل یا آشغال از جمله دلایل جوش ‌آوردن خودرو هستند. همچنین استفاده از دنده‌های سنگین در طولانی‌مدت نیز در شرایط نقص سیستم خنک‌کننده، می‌تواند سبب جوش‌ آوردن اتومبیل شود.

جوش آوردن ماشین چه نشانه‌هایی دارد؟

با توجه به اینکه این معضل بسیار خطرناک است، شما باید هوشیار باشید و نشانه‌های آن را بشناسید. این‌گونه سریع‌تر می‌توانید عکس‌العمل نشان دهید و از بروز حوادث جدی جلوگیری نمایید. اگر در کابین احساس بوی سوختگی کردید و یا صدای غیرطبیعی از موتور شنیدید ماشین شما در معرض این مشکل قرار دارد.

داغ شدن کاپوت و بالا رفتن بیش از حد آمپر، افزایش ناگهانی مصرف سوخت و کاهش قدرت موتور نیز نشانه‌های این مشکل هستند. علاوه‌بر این موارد روشن‌ شدن چراغ چک، خطر و دما و همچنین خارج شدن بخار از کاپوت از دیگر نشانه‌ها و هشدارهای جوش آوردن ماشین هستند.

چنانچه شما نیز به این مشکل دچار شدید و نیاز به تعویض قطعات خودرو داشتید، حتماً به مکانیک کار مراجعه نمایید. این مجموعه، مرجع تخصصی بررسی و فروش اینترنتی لوازم‌ یدکی خودروها است و به شما کمک می‌کند بهترین قطعات را خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید