تاریخچه تاسیس و اتفاقات مهم ایران خودرو

امروزه ایران‌خودرو بزرگ‌ترین شرکت و تولیدکننده خودرو در ایران می‌باشد شرکت ایران‌خودرو در سال هزار و سیصد و چهل و یک توسط برادران خیامی با سرمایه ده میلیون تومان و با نام ایران ناسیونال تاسیس شد. در ابتدا این شرکت با هدف تولید اتوبوس و قطعات اتوبوس سازی راه‌اندازی شد و در مهرماه هزار و سیصد و چهل و دو فعالیت رسمی خود را با تولید اتوبوس های “ال پی” آلمانی آغاز کرد.

ایران-خودرو

ایران-خودرو

برای مشاهده کل قطعات ایران خودرو کلیک نمایید.

تاریخچه تولید پیکان

بعد از موفقیت شرکت ایران ناسیونال در تولید اتوبوس‌های ال‌پی این شرکت تصمیم به تولید خودروهای سواری برای اقشار عموم جامعه گرفت و بعد از مذاکره با شرکت‌های اروپایی موفق به امضای قرارداد با کمپانی روتس انگلستان و تولید هیلمن هانتر با نام فارسی پیکان در سال 1345 شد و در اردیبهشت‌ماه سال 1346 خط تولید پیکان در تهران راه‌اندازی شد. خودروی پیکان در مدل‌های مختلف پیکان کار، لوکس، جوانان، استیشن و وانت به تولید رسید.

در سال ۱۳۵۶ با توجه به قدیمی شدن پیکان شرکت ایران ناسیونال با مذاکراتی که با شرکت پژو فرانسه انجام داده بود موفق به امضای قرارداد تولید پژو ۳۰۵ شد اما بعد از وقوع انقلاب اسلامی و با در دست گرفتن شرکت در اختیار دولت این قرارداد به تولید منجر نشد.

پیکان در زمان قدیم

پیکان در زمان قدیم

بشتر بدانید: برای خرید قطعات پیکان کلیک کنید

تاثیر جنگ بر شرکت ایران خودرو

دهه شصت برای شرکت ایران‌خودرو دهه‌ای حساس و پر از مشکلات بود با توجه به کاهش درآمدهای ارزی و وضعیت نامناسب تامین و واردات قطعات خودرو بحران در این شرکت آغاز شد و در سال ۱۳۶۵ کارخانه در آستانه تعطیلی قرار گرفت.

ایران خودرو در دهه ۷۰

بعد از جنگ تحمیلی در سال 1368 ایران‌خودرو تصمیم به راه‌اندازی دوباره خط تولید اتوبوس و تولید پیکان بعد از چند سالی که تولید آن متوقف‌شده بود گرفت و در پی آن شرکت ساپکو نیز تاسیس شد

اتفاق مهم دهه هفتاد برای شرکت ایران‌خودرو مذاکرات مجدد با شرکت فرانسوی پژو بود که سرانجام موفق به امضای قرارداد برای تولید پژوی ۴۰۵ از این شرکت شد که جانی دوباره به شرکت ایران‌خودرو تزریق شد.

تحولات مهم ایران خودرو در دهه 80

دهه هشتاد سال پر از اتفاق و تحولات در شرکت ایران‌خودرو در این دهه در سال ۱۳۸۱ شرکت ایران‌خودرو کار نیمه‌تمام مالکان اصلی ۳۰ سال پیش این شرکت را انجام دادند و موفق به تولید سمند با عنوان خودروی ملی شدند. بااینکه این خودرو سمند ملی نام گرفت ولی همچنان با موتور پژو ۴۰۵ به دست مشتریان می‌رسید. سمند در ابتدا در دو مدل معمولی و ال‌ایکس به تولید انبوه رسید و زمینه‌ساز تولیدات بعدی شد.

اتفاق مهم دیگر شرکت ایران‌خودرو ، ورود و تولید پژو ۲۰۶ فرانسه و تولید فیس لیفت زیبای پژوی ۴۰۵ به نام پژو پارس بود. رویداد مهم دیگر این شرکت قطع خط تولید و جمع‌آوری پیکان در سال ۱۳۸۴ بود .

از اتفاقات مهم دیگر این شرکت می‌توان به تولید اولین موتور ملی با نام ای‌اف سون با همکاری یک شرکت آلمانی نام برد که در سال هزار و سیصد و هشتاد و پنج با حضور رییس‌جمهور افتتاح شد بعد از افتخار بزرگ صنعت خودروسازی کشور با تولید خودروی ملی این شرکت وارد صادرات سمند به کشورهای ونزوئلا سوریه آذربایجان بلاروس و عراق شد و با هدف ارتقای تولید و فروش بیشتر محصولات سه خط تولید در تبریز سنگال و مصر راه‌اندازی کرد

در اواسط دهه ۸۰ ایران‌خودرو موفق به قرارداد با شرکت رنو فرانسه بر سر تولید رنو لوگان یا همان ال ۹۰ شد و به‌این‌ترتیب دومین برند فرانسوی در ایران راه یافت. از دیگر فعالیت‌های این شرکت در دهه ۸۰ می‌توان به ارائه مدل‌های سمند سورن، پژو ۲۰۶ صندوق‌دار ،پژو پارس ای ال‌ایکس، پژو پارس ال‌ایکس وپژو پارس اتوماتیک نام برد .

خودروی ملی دیگری با نام رانا در سال ۱۳۸۰ رونمایی شد که در واقع فیس لیفت پژو ۲۰۶ صندوق‌دار بود و در سال ۸۹ با ثبت تولید ۷۵۵۵۵۵ دستگاه خودرو رکورد تولید خودرو در خاورمیانه توسط ایران‌خودرو شکسته شد و لقب بزرگ‌ترین تولید کننده خودرو در خاورمیانه را از آن خود کرد.

در کل دهه ۸۰ سال بسیار پر رونق و اتفاقات خوب و روبه جلو برای این شرکت بود.

سمند

سمند

تاثیر برجام و اتفاقات بعد از آن

توافق‌نامه برجام یکی از بخش‌های مهم در صنعت ایران‌خودرو می‌باشد. با امضای توافق برجام و رفع تحریم‌ها بعد از ۲۰ سال تعلیق قراردادها،شرکت های فرانسوی پژو و رنو برای حضور مجدد در بازار ایران، اعلام آمادگی کردند

بعد از حضور پژو و رنو قراردادهایی برای تامین قطعات خودروهای قدیمی‌تر و قراردادهای جدیدی برای ارائه مدل‌های روز مانند پژو ۳۰۱ ،پژو ۲۰۸ و پژو ۲۰۰۸ با ایران‌خودرو به امضا رسید که فقط پژو ۲۰۰۸ توانست به تعداد محدودی در خطوط تولید ایران‌خودرو وارد شود و با شروع مجدد تحریم‌ها و لغو توافق برجام، مجدد شرکت پژو ایران را ترک نمود و قراردادهای میان این شرکت‌ها به سرانجامی نرسید .

توافق با فرانسه

توافق با فرانسه

ایران خودرو در دهه ۹۰ و حضور چینی ها در بازار ایران

بعد از خروج شرکت‌های فرانسوی از ایران, ایران‌خودرو وارد مذاکرات با شرکت‌های چینی شد که در نهایت توانست با شرکت‌های های هایما و دانگ فانگ به توافق برسد و خودروهایی نظیر h30 کراس ,هایما s7 ,s5 و s3 در خطوط تولید خود قرار دهد.

اتفاق مهم دیگر دهه ۹۰ تولید خودروی دنا بر روی پلتفرم سمند بود. دنا با طراحی مدرن‌تر و امکانات بروزتر تولید و عرضه گردید و پس‌ از دنای معمولی نسخه‌های جدیدتر با عنوان دنا پلاس , دنا پلاس توربو و دنا پلاس توربو اتوماتیک آغاز شد که توانست رضایت مناسبی از مشتریان کسب کند.

اتفاق مهم دیگر این دهه تولید پژوی ۳۰۱ که از قراردادهای نافرجام بعد از برجام به جا مانده بود با مدل ایرانیزه شده بود که در دسترس مشتریان قرار بگیرد. که البته خبرها حاکی از آنست که قرار است شاهد طراحی و تولید چند خودروی دیگر بر روی این پلتفرم باشیم.

بیشتر بدانید: در اینجا کل محصولات خودرو های ایران خودرو را میتوانید پیدا کنید.