اخبار

دلیل بالا رفتن آمپر آب چیست؟

دلیل بالا رفتن آمپر آب چیست

ممکن است شما نیز در کنار خیابان افرادی را مشاهده کرده باشید که کاپوت خودروی خود را بالا داده و برای مهار بخار خارج‌شده از موتور تلاش می‌کنند. در چنین مواقعی می‌گویند که موتور جوش آورده و یا درست‌تر این است که بگویند آمپر خودرو بالا رفته است. قطعاً می‌پرسید دلیل بالا رفتن آمپر آب چیست؟ می‌توان گفت دلایل مختلفی وجود دارد که سبب بالا رفتن آمپر خودرو می‌شوند.

منظور از بالا رفتن آمپر چیست؟

هنگامی که موتور خودرو کار می‌کند، دمای آن بسیار بالا می‌رود و به اجزای آن آسیب می‌رساند. جهت جلوگیری از بروز آسیب در اجزای موتور، برای آن از آب و مایع خنک‌کننده استفاده می‌شود. این‌گونه مایع خنک‌کننده با کمک رادیاتور سبب کاهش دمای موتور خودرو می‌شوند.

زمانی که به هر دلیلی میزان دمای آب افزایش پیدا کند و موفق به خنک ‌کردن موتور نشود، آمپر خودرو بالا رفته و یا با بیانی ساده‌تر خودرو جوش می‌آورد. به طور معمول این مشکل در فصول گرم سال بیشتر اتفاق می‌افتد؛ اما ممکن است این مشکل را در فصل‌های سرد سال نیز تجربه نمایید.

دلیل بالا رفتن آمپر آب چیست و چرا خودرو جوش می‌آورد؟

بالا رفتن آمپر آب و به‌اصطلاح جوش آوردن خودرو به دلایل مختلفی بروز پیدا می‌کند. از شایع‌ترین دلایل این مشکل می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. بروز مشکلاتی در رادیاتور خودرو

بروز هرگونه مشکلی در رادیاتور می‌تواند دلیل بالا رفتن آمپر آب خودرو شود. رادیاتور بخش مهمی در سیستم خنک‌کننده خودرو به شمار می‌آید که وظیفه آن خنک ‌کردن آب رادیات یا مایع خنک‌کننده است. با توجه به این موضوع چنانچه رادیاتور خراب شود، مایع خنک‌کننده یا آب رادیات به نقطه‌جوش می‌رسد و در نتیجه موتور داغ می‌شود. خرابی رادیاتور می‌تواند به دلیل تجمع رسوبات و گردوغبار باشد؛ بنابراین بهتر است هرازگاهی رادیاتور خودرو را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تعویض نمود.

چرا خودرو جوش می‌آورد

2. خرابی سیستم خنک‌کننده خودرو

در اغلب مواقع بالا رفتن آمپر آب و داغ ‌شدن موتور خودرو به دلیل خرابی سیستم خنک‌کننده است. آب یا مایع خنک‌کننده که در این سیستم جریان دارد، سبب جلوگیری از انتقال گرما به موتور می‌شود و داخل محفظه احتراق را خنک می‌کند. در صورت بروز هرگونه مشکل برای سیستم خنک‌کننده و کاهش عملکرد آن، موجب بالا رفتن آمپر و داغ ‌شدن خودرو می‌شود. با توجه به این موضوع نیاز است تا به طور مرتب سیستم خنک‌کننده خودروی خود را بررسی و در صورت نیاز قطعات خراب را تعویض نمایید.

3. کم ‌بودن روغن ‌موتور خودرو

کم ‌بودن روغن ‌موتور خودرو نیز می‌تواند دلیل بالا رفتن آمپر آب باشد. درواقع روغن ‌موتور سبب کاهش اصطکاک میان قطعات می‌شود و به همین دلیل قابلیت کنترل دمای موتور خودرو را دارد. روغن سبب روان کردن اجزای داخلی موتور شده و فرایند کاری آن‌ها را آسان‌تر می‌کند.

با توجه به این موضوع زمانی که روغن ‌موتور کم باشد اصطکاک افزایش پیدا کرده و گرمای زیادی تولید می‌شود. ازاین‌رو موتور دچار مشکل می‌شود. اصلی‌ترین دلیل کمبود روغن، نشت آن است.

4. خرابی شیلنگ و تسمه

یکی از عوامل داغ‌ کردن موتور و افزایش میزان آمپر، خرابی شیلنگ و تسمه است. باید بیان نمود که شیلنگ و تسمه بخش مهمی از سیستم خنک‌کننده، شارژ و تهویه خودرو هستند. شیلنگ‌ها قدرت را از موتور دریافت کرده و به لوازم جانبی خودرو که در حرکت نقش دارند، انتقال می‌دهند. به همین دلیل بروز هرگونه خرابی در شیلنگ و تسمه موجب ایجاد اختلال در عملکرد سیستم خنک‌کننده خودرو و در نهایت بالا رفتن آمپر می‌شود.

5. خراب ‌شدن پمپ آب خودرو

گاهی ممکن است خراب ‌شدن پمپ آب خودرو دلیل بالا رفتن آمپر آب باشد. پمپ آب خودرو به مایع خنک‌کننده کمک می‌کند تا در سیستم خنک‌کننده جریان پیدا کند. در حقیقت سیستم خنک‌کننده از موتور خودرو گرما را جذب کرده و پمپ آب گرما را توسط تسمه به رادیاتور منتقل می‌کند. رادیاتور با دریافت گرمای خنک‌کننده، آن را مجدداً به موتور بازمی‌گرداند. این فرایند گردش، به‌طور مدام تکرار می‌شود.

بروز خرابی در پمپ آب همچون نشتی آن، سبب داغ‌ شدن موتور می‌شود. گاهی با خراب ‌شدن پمپ، از رادیاتور دود خارج می‌گردد. ازاین‌رو بهتر است در بررسی این قطعه دقت داشته باشید و در صورت نیاز آن را تعویض نمایید.

منظور از بالا رفتن آمپر چیست

6. خرابی ترموستات دلیل بالا رفتن آمپر آب

ترموستات نیز بخشی از سیستم خنک‌کننده خودرو است که همچون سایر قطعات دچار خرابی می‌شود و به تعمیر و تعویض نیاز پیدا می‌کند. چنانچه این قطعه خراب شود، احتمال خرابی موتور خودرو نیز افزایش پیدا می‌کند. وظیفه این قطعه تنظیم سیستم خنک‌کننده و جلوگیری از گرم ‌شدن بیش از حد موتور است.

هرگاه این قطعه دچار مشکل شود، علاوه بر گرم‌ شدن بیش از حد موتور علائم دیگری را نیز به همراه دارد. از دیگر نشانه‌های خرابی این قطعه می‌توان به نوسانات نامنظم دما و نشت خنک‌کننده از زیر خودرو اشاره نمود.

همانطور که متوجه شدید دلایل متفاوتی برای بالا رفتن آمپر وجود دارند. جوش آوردن خودرو شاید موضوع ساده‌ای به نظر برسد اما می‌تواند باعث آسیب به قطعات داخلی ماشین شود. بهتر است با بررسی دقیق و دوره‌ای خودرو خود از وقوع هر مشکلی پیشگیری کنید. با این حال اگر به علت بالا رفتن آمپر و یا جوش آوردن خودرو، نیاز به تعویض قطعات آسیب‌دیده داشتید، پیشنهاد می‌کنیم سفارش خود را برای تأمین قطعات اصل در فروشگاه اینترنتی مکانیک کار ثبت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید