اخبار

دلایل ریپ زدن خودرو در شرایط گوناگون چیست؟

ریپ زدن خودرو

ممکن است تاکنون شما نیز پس از روشن ‌کردن خودرو و یا در هنگام رانندگی، دو یا سه بار تکان‌خوردن ماشین را تجربه کرده باشید. در اصطلاح به این تکان‌ها ریپ زدن خودرو می‌گویند. تکان‌های پشت ‌سر هم خودرو می‌تواند در شرایط مختلف و بنا به دلایل گوناگون ایجاد شود. نکته قابل‌توجه این است که در صورت مشاهده این تکانه‌ها، باید خودرو را بررسی کنید.

منظور از ریپ زدن خودرو چیست؟

قطعاً شما نیز صدای نرم و متوازن خودروی خود را در زمانی که موتور آن سالم است، شنیده‌اید. هرگاه که متوجه شدید خودروی شما همچون گذشته عملکرد متوازنی ندارد، صدای آن تغییر کرده و صدای خروجی از اگزوز نیز مثل قبل نیست، ماشین دچار ریپ زدن شده است. علاوه‌بر تغییراتی که در صدای موتور و اگزوز ماشین حاصل می‌شود، خودرو نیز چندین بار به طور ناگهانی تکان می‌خورد.

علت ریپ زدن ماشین چیست؟

ریپ زدن خودرو در شرایط مختلفی همچون سربالایی، روشن‌ کردن ماشین در حالت درجا، اول صبح و در حالت دنده یک بروز پیدا می‌کند. در این شرایط گوناگون، دلایل مختلفی نیز برای بروز این مشکل وجود دارند. ازجمله رایج‌ترین دلایل تکان ‌خوردن ماشین می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. مسدود شدن مبدل‌های کاتالیزوری

مبدل کاتالیزوری قطعه‌ای است که مخلوط هوا و سوخت از آن عبور می‌کند. گاهی این مخلوط بیش از حد غنی می‌شود و این امر سبب انسداد مبدل کاتالیزوری می‌گردد. به همین دلیل این مشکل موجب ریپ زدن خودرو در زمان گاز دادن می‌شود. جهت رفع این مشکل می‌توانید با استفاده از پاک‌کننده مبدل کاتالیزوری، این قطعه را تمیز کنید و یا از یک مکانیک کمک بگیرید.

2. آسیب‌ دیدن لوله‌های بنزین

بنزین از طریق لوله‌های مخصوص خود در سراسر موتور ماشین جریان پیدا می‌کند. در صورت بروز هرگونه مشکلی در لوله‌های بنزین، نیروی خودرو کاهش پیدا می‌کند و خودرو از طریق ریپ زدن به شما هشدار می‌دهد. توجه کنید که آسیب شدید این لوله‌ها ممکن است به آتش‌سوزی خودرو منجر شود. به همین دلیل حتماً هرازگاهی لوله‌های بنزین را بررسی کنید.

3. وجود کاربراتورهای معیوب در ماشین‌های قدیمی

وظیفه قطعه کاربراتور، کنترل مقدار سوخت و هوا پیش از ورود به موتور خودرو است. چنانچه این قطعه دچار مشکل شود، سبب تکان‌ خوردن ناگهانی خودرو در هنگام شتاب‌گیری و کاهش عملکرد موتور می‌شود. ازاین‌رو اگر خودروی شما قدیمی است، حتماً کاربراتورهای آن را مورد بررسی قرار دهید.

دلیل ریپ زدن خودرو

4. بروز مشکل در سیستم سوخت‌رسانی خودرو

در برخی مواقع اختلال در سیستم سوخت‌رسانی خودرو یعنی سوزن انژکتورها، پمپ ‌بنزین و سامانه برق‌رسانی آن سبب ریپ زدن ماشین می‌شوند. توجه کنید که گاهی علت بروز این مشکل استفاده از سوخت نامناسب است. چراکه اگر سوخت دارای آلودگی و یا رطوبت باشد و کیفیت کافی نداشته باشد، نمی‌تواند نیروی لازم را به موتور برساند. ازاین‌رو خودروی شما دچار ریپ می‌شود.

دلایل ریپ زدن خودرو هنگام شتاب گیری چیست؟

چنانچه شما نیز در هنگام شتاب‌گیری با تکان‌ خوردن ماشین مواجه شدید، حتماً موارد زیر را بررسی کنید.

1. مسدود شدن هواکش خودرو

چنانچه ماشین صفر خریداری کرده‌اید، نیازی نیست نگران این مشکل باشید؛ اما در صورت خرید ماشین دسته دوم، احتمال مسدود شدن هواکش خودرو وجود دارد. این امر سبب جلوگیری از دریافت سوخت موردنیاز خودرو جهت شتاب‌گیری می‌شود. ازاین‌رو خودرو دچار تکان‌ خوردن یا همان ریپ زدن می‌گردد.

2. استفاده از انژکتورهای سوخت کثیف

یکی از دلایل رایج تکان ‌خوردن خودرو در زمان شتاب‌ گیری، استفاده از انژکتورهای سوخت کثیف است. درواقع انژکتور کثیف موجب کاهش قدرت موتور خودرو می‌شود. مخصوصاً زمانی که قصد دارید با سرعت ثابت رانندگی کنید و یا شتاب بیشتری بگیرید. چنانچه از وضعیت عملکرد موتور و شتاب‌گیری خودرو رضایت کافی نداشتید، حتماً انژکتورهای سوخت را بررسی کنید.

3. استفاده از فیلتر هوای کثیف

یکی از دلایل تکان ‌خوردن ناگهانی خودرو در هنگام شتاب ‌گیری، استفاده از فیلتر هوای کثیف است. این قطعه نقش مهمی را در دور نگه ‌داشتن آلاینده‌ها از موتور خودرو ایفا می‌کند. بااین‌وجود در گذر زمان و عدم تعویض این قطعه، آلاینده‌ها جمع می‌شوند و سبب ایجاد اختلال در شتاب ‌گیری ماشین خواهند شد. ازاین‌رو هرگاه ماشین دسته دوم خریداری می‌کنید، حتماً به تعویض و یا تمیز کردن فیلتر هوای خودرو بپردازید.

4. استفاده از شمع‌های فرسوده یا کثیف

شمع‌های خودرو بعد از مدت‌زمان مشخصی فرسوده و یا کثیف می‌شوند. در چنین شرایطی این شمع‌ها نمی‌توانند در زمان رانندگی سوخت را با سرعت کافی مشتعل کنند. ازاین‌رو در شتاب‌ گیری خودرو مشکل ایجاد می‌شود و سبب ریپ زدن آن خواهد شد.

ریپ زدن ماشین در حال حرکت

5. آسیب ‌دیدن سیلندرها

چنانچه سیلندرهای خودرو دچار آسیب شوند، باعث کاهش توانایی موتور و همچنین خاموش‌ شدن آن می‌شوند. این موضوع یکی از دلایل تکان ‌خوردن ناگهانی خودرو بوده و موجب بروز آسیب به شتاب‌گیری و سرعت موتور می‌شود.

علت ریپ زدن ماشین در حالت درجا چیست؟

ریپ زدن ماشین در حالت درجا یکی از موقعیت‌های ناخوشایندی است که ممکن است شما نیز آن را تجربه کرده باشید. وجود رطوبت در درپوش دلکو اصلی‌ترین دلیل بروز این مشکل است. چنانچه این مشکل عامل تکان ‌خوردن ناگهانی خودرو شما در حالت درجا نبود، باید خرابی کوئل، معیوب ‌بودن تسمه تایم و فرسوده بودن فیلتر سوخت را بررسی نمایید.

مجموعه مکانیک کار به شما کمک می‌کند تا قطعاً جدید و باکیفیت را جایگزین قطعات قدیمی و ازکارافتاده کنید. این مجموعه مرجع تخصصی بررسی و فروش اینترنتی لوازم ‌یدکی خودروها محسوب می‌شود. شما می‌توانید تمام قطعات موردنیاز خود را از این مجموعه تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید