اخبار

صداگیری خودرو: دلایل ایجاد صداهای اضافی ماشین چیست؟

دلیل صداهای اضافی ماشین

گاهی خودرو سروصداهای اضافی تولید می‌کند. در برخی مواقع علت ایجاد این صداها بروز مشکل در اجزای داخلی کابین است و گاهی دلایل دیگری دارد. فرایند صداگیری خودرو به شما کمک می‌کند تا از این صداهای اضافی خلاص شوید. وجود این صداها باعث بر هم ‌زدن تمرکز راننده می‌شود و خطرآفرین است. ازاین‌رو باید علت ایجاد این صداها را پیدا و رفع کنید.

منظور از صداگیری خودرو چیست؟

به طور معمول خودروها پس از چند سال استفاده دچار استهلاک و فرسودگی می‌شوند. ازاین‌رو مشکلات مختلفی برای خودروها ایجاد می‌شود که یکی از آن‌ها بروز صدا در قسمت کابین است. قطعاً با رسیدگی و استفاده صحیح از ماشین و همچنین تعویض به‌موقع قطعات، از بروز بسیاری از این مشکلات جلوگیری خواهید کرد.

از مهم‌ترین عوامل ایجاد صدا در خودرو می‌توان به ناهمواری‌های سطح خیابان و جاده و استفاده از قطعات بی‌کیفیت اشاره نمود. فرایند صداگیری خودرو سبب می‌شود تا ماشین شما به حالت اولیه خود بازگردد و دیگر صداهای اضافی تولید نکند. درواقع این فرایند به کاهش و رفع صداها، تکان‌ها و لرزش ماشین ارتباط دارد.

در این فرایند تمام بخش‌های مشکوک به تولید صدا مورد بررسی قرار می‌گیرند و در صورت نیاز، قطعات قدیمی تعویض می‌گردد. گاهی حتی نیاز به تعویض قطعات نیست و علت بروز این صدا در شل یا سفت بسته ‌شدن یکی از قطعات است که در فرایند صداگیری رفع می‌شود.

با شنیدن چه صداهایی باید برای صداگیری خودرو اقدام کنیم؟

عوامل مختلفی وجود دارند که سبب ایجاد صداهای اضافی در ماشین می‌شوند. ازاین‌رو کسب آگاهی از این عوامل سبب می‌شود بدانید چه زمانی باید ماشین خود را برای فرایند صداگیری ببرید.

منظور از صداگیری خودرو چیست

1. صداهای مربوط به موتور داخل خودرو

یکی از عواملی که سبب ایجاد سروصدای اضافی درون ماشین می‌شود، بروز مشکلاتی در موتور است. این صداها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • صدای ناشی از بسته نبودن در موتور: گاهی برخی افراد فراموش می‌کنند که درب موتور را ببندد یا فرایند رگلاژ درب موتور را به طور صحیح انجام نمی‌دهند. ازاین‌رو صداهای اضافی در خودرو ایجاد می‌شود.
  • صدای ضربه در محفظه زیرین موتور: احتراق ناقص درون سیلندرها سبب بروز این صدا می‌شود. ناتوانایی خودرو در ایجاد تعادل میان مخلوط سوخت و هوا و خرابی شمع‌ها نیز از دیگر دلایل ایجاد این صدا هستند.
  • صدای فس‌ فس داخل موتور: این صدا نیز باید در صداگیری خودرو موردتوجه قرار گیرد. نشتی در موتور و یا لوله‌های اطراف آن، نشتی لوله‌های انتقال سیستم خنک‌کننده، آسیب لوله‌های بخاری و نشتی لوله‌های کولر و تخلیه گاز کولر از علت‌های ایجاد این صدا هستند.
  • صدای خرخر یا ضربه‌ای منظم از درون موتور: اولین صدایی که از درون خودرو ظاهر می‌شود صدای خرخر است. این صدا گاهی قبل از گرم ‌شدن موتور و گاهی بعد از آن به گوش می‌رسد. خرابی تایپیت یا خلاصی بیش از اندازه سوپاپ‌ها علت بروز این صدا هستند.

2. صداهای اضافی اگزوز

سروصدای ناشی از اگزوز یکی از دلایل ایجاد صداهای اضافی در قسمت کابین ماشین به شمار می‌آید. چنانچه این صدا را شنیدید برای رفع آن به صداگیری خودرو اقدام کنید. شاید بپرسید که این صدا به چه دلیلی ایجاد می‌شود. گفتنی است که بعضی از رانندگان جهت ایجاد جریان آزاد در خودرو از اگزوز به‌عنوان نوعی صداخفه‌کن استفاده می‌کنند.

این امر در طول زمان باعث ایجاد حفره و زنگ‌ زدن اگزوز می‌شود و صداهای اضافی تولید می‌کند. ازاین‌رو بهتر است این کار را انجام ندهید تا صدای ناشی از اگزوز را درون کابین ماشین تجربه نکنید.

3. صدای جیغ یا غژغژ تسمه‌ها

به طور معمول صدای درون کابین که ناشی از تسمه‌ها است، هنگام شتاب گرفتن افزایش پیدا می‌کند. کهنگی تسمه‌ها و خشک شدن آن‌ها، استفاده از تسمه‌های بی‌کیفیت و انعطاف کم تسمه‌ها و شل یا سفت بودن غلتک تسمه سفت ‌کن ازجمله دلایل بروز این صدا هستند. همچنین اصطکاک میان فولی‌ها و تسمه و قرار نگرفتن تسمه در جای خود نیز سبب ایجاد صدای اضافی در داخل کابین ماشین می‌شود.

خرابی تسمه دینام و بی‌توجهی به آن سبب پاره شدن تسمه و کار نکردن خودرو می‌شود؛ اما خراب ‌شدن و پاره شدن تسمه تایم مشکلات بیشتری را ایجاد می‌کند. ازاین‌رو بهتر است با شنیدن این صداها ماشین خود را به تعمیرگاه ببرید.

با شنیدن صداهای اضافه خودرو باید چه کار کنیم

 

4. صدای زوزه دیفرانسیل و گیربکس

هرگاه شکستگی، ناهمواری، آسیب‌دیدگی یا ساییدگی در دیفرانسیل و گیربکس ایجاد شود، صداهای اضافی تولید می‌شوند. باید اشاره نمود که خرابی ماهک‌، غلاف کشویی و برنجی‌های گیربکس همچنین عدم تنظیم کلاچ و اهرم دسته‌دنده نیز موجب ایجاد صدای زوزه می‌شوند.

5. مشکلات قطعات الکتریکی

بروز ایراداتی در قطعات الکتریکی ماشین همچون برف‌پاک‌کن، پمپ‌ بنزین، خرابی رله‌ها، انژکتور، موتور و بخاری موجب ایجاد صداهای اضافی درون کابین خودرو می‌شوند.

6. ایجاد صدا در قطعات تعلیقی

وجود ایراداتی در قطعات تعلیقی (قطعاتی همچون اتصالات توپی، میله‌های اتصال واشر و بلبرینگ‌ها) یکی از دلایل تولید صداهای اضافی ماشین محسوب می‌شوند. ازاین‌رو در صداگیری خودرو باید به این قطعاً نیز توجه نمایید.

علاوه‌بر این عوامل، عامل‌های دیگری نیز وجود دارند که باعث ایجاد صدا درون کابین خودرو می‌شوند و به صداگیری نیاز پیدا می‌کنید. این عوامل شامل مواردی همچون صدای هوا کشیدن در منیفولد، صدای سوت لنت‌ها در زمان ترمز گرفتن، صدای سیالات موجود در ماشین، خرابی در قسمت‌های تریمی، مشکلات لاستیک‌ها و چرخ‌ها می‌شوند.

گاهی جهت صداگیری خودرو باید قطعات دارای مشکل را تعویض نمایید تا صداهای اضافی رفع شوند. ازاین‌رو باید قطعاتی باکیفیت و مناسب تهیه کنید. مکانیک کار به شما کمک می‌کند تا قطعات موردنظر خود را به‌راحتی و با بالاترین کیفیت تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید